Anläggningen

 hemsida_415.JPG

Stallet

I stallet finns sju boxar på ca 12 kvm. Alla boxar har minst ett gallerförsett fönster. Boxväggarna består av plastplank som är mycket tåliga, snygga och  lätta att göra rent. Det finns en ventil i varje box för att hålla god ventilation i stallet. Boxarna har utfällbara krubbor för att underlätta vid utfodring av kraftfoder.

hemsida_456.JPG

Uteboxarna

Det finns tre större uteboxar (11 kvm) och tre mindre (ca 10 kvm).

Alla boxdörrar har öppningsbara luckor så att hästarna kan titta ut. I nära anslutning till uteboxarna finns även ett täckesrum/sadelkammare.

hemsida_422.JPG

Sadelkammaren

I den rymliga sadelkammaren finns en garderob, en hylla, två tränshängare samt två sadelhängare till varje häst. Önskar man mer plats finns det även utrymme att utnyttja uppe på loftet. I sadelkammaren finns även en microvågsugn samt ett sjukvårdskit. Sadelkammaren hålls alltid uppvärmd och fungerar även som omklädningsrum.

hemsida_421.JPG

Torkrummet

I torkrummet har varje häst en egen hängare.  Eventuella blöta täcken hängs upp vid insläppet av den som sköter passet så att de hinner torka till morgonen där på. Torkrummet används även för att torka saker som tvättats i tvättmaskinen som finns i stallet.

 hemsidan_019.jpg

Ridhuset

Ridhuset som har en spånbotten mäter 22 x 48 m. Det finns gott om hindermaterial inklusive vattenmattor, murdelar samt sockerbitar och koner. Allt material är fritt att använda för det som står uppstallade på anläggningen. Utomstående ekipage får ensast använda hindermaterialet om detta överenskommits med stallvärdarna. Botten sladdas regelbundet och kanterna krattas varje vecka. Sommartid har vi ett bevattningssystem som gör så att botten aldrig tillåts bli torr och dammig. Inför vintersäsongen saltas botten för att den inte ska frysa när det blir minusgrader ute.

 hemsida_444.JPG

Skrittmaskinen

Skrittmaskinen har en diameter på 15 meter och rymmer plats för fyra hästar i taget. Den har en steglös  inställning  av hastighet och byter automatiskt varv  var femte minut. Botten är en fast sand/grusbotten som underhålls regelbundet för att fungera optimalt. Sedan ett par år tillbaka har vi även fått upp ett tak över skrittmaskinen, så att den går bra att använda oavsett väder och vind.

hemsida_409.JPG

Vinterhagarna

Undet vinterhalvåret går hästarna i rasthagar vid stallet. Hagarna är delvis grusade och underhålls kontinuerligt för att hållas så fräscha som möjligt. Man kan välja att ha sin häst ensam eller tillsammans med en  kompis.

 hemsidan_022.jpg

Sommarhagarna

Under slutet av maj till och med september går hästarna i sina sommarhagar. Precis som i vinterhagarna kan man välja att ha sin häst ensam eller med en eller flera kompisar. Hästarna går aldrig ute dygnet runt utan tas in på kvällen precis som vanligt även på sommaren.

 

Övrigt

Som stallgäst på Fågelsången har man även tillgång till en utebana som finns på ca 10 minuters skrittavstånd. När underlaget tillåter går det även bra att rida  sommarhagarna. 

 

 
stäng